in

Xiaomi 13T Pro imat će impresivan ekran

Xiaomijev podbrend Redmi sprema se za predstavljanje Redmi K60 Ultra telefona u Kini. Ono što je nama zanimljivo jeste da će ovaj telefon globalno stići kao Xiaomi 13T Pro, a sada o njemu saznajemo nove detalje.

Dok čekamo predstavljanje Redmi K60 Ultra telefona, Redmi je potvrdio da će ovaj uređaj stići s impresivnim ekranom. Naime, iz Redmija su naveli da će K60 Ultra stići sa ekranom rezolucije 1.5K piksela, te da će imati stopu osvježavanja od visokih 144 Hz.

Kada uzmemo u obzir da se ne radi o pravom, istinskom flagship telefonu, ovaj ekran je zaista impresivan s obzirom na klasu kojoj pripada uređaj.

Ovo nisu prvi detalji koje Redmi iznosi o Redmi K60 Ultra telefonu. Tako je Redmi prošle sedmice objavilo AnTuTu rezultat kojega je postigao ovaj telefon – 1,744,714 bodova. Ovaj rezultat čini Dimensity 9200+ itekako konkurentnim Snapdragonu 8 Gen 2. Pored toga, iz Redmija su potvrdili da će Redmi K60 Ultra stići sa PixelWorks X7 vizuelnim procesorom, koji pokreće algoritam kojega je razvio Xiaomi. Ovaj algoritam u osnovi bi trebao donijeti još bolji prikaz ekrana Redmi K60 Ultra telefona.

Kada je riječ o predstavljanju Redmi K60 Ultra, odnosno Xiaomi 13T Pro telefona, navjerovatnije je da će Redmi do kraja ovog mjeseca uređaj predstaviti u Kini, zajedno sa Xiaomi Mix Fold 3 i Redmi Pad 2 uređajima. Nakon toga se očekuje da Xiaomi globalno predstavi Xiaomi 13T Pro, zajedno sa običnim Xiaomi 13T telefonom. Nagađa se da bi ova dva telefona globalno mogla biti predstavljena 01.09.2023. godine, ali Xiaomi još nije potvrdio te informacije.