in

Stiže nova linija Lenovo Yoga prijenosnih računara

Stvaranje, korištenje i kolaboracija u hibridnom svijetu upravo su postali lakši uz najnoviju generaciju prijenosnih računala Yoga sa sistemom Windows 11 tvrtke Lenovo koja pružaju impresivne performanse, nevjerojatnu svestranost i jednostavnu mobilnost u elegantnom i prijenosnom izdanju, pohvalili su se iz ovog proizvođača računala.

Model Yoga Pro 9i, poznat kao Lenovo Slim Pro 9i u Sjevernoj Americi, dostupan u dvije veličine zaslona1 (14,5″ i 16″, gen 8) nudi inovativan inženjering sa značajkama uključujući poboljšani Lenovo X Power2, poboljšani PureSightPro3 zaslon te niz novih i ažuriranih značajki.

Tanak, lagan i elegantan Yoga Slim 7 (14.5”, 8) pruža korisnicima više snage, prenosivosti i dulje trajanje baterije nego prije. Idealni za kreatore sadržaja koji obavljaju više zadataka istovremeno, Yoga Pro 7 (14.5”, 8) poznat kao Lenovo Slim Pro 7 u Sjevernoj Americi, i Yoga Pro 7i (14.5”, 8), poznat kao Lenovo Slim Pro 7i u Sjevernoj Americi, pružaju snažne performanse u elegantnom dizajnu.

Spajajući zaobljeni komforni edge dizajn u svestranom 2-u-1 konvertibilnom prijenosnom računaru Yoga 7 (dostupan u veličini zaslona od 14″ i 16″, gen 8)1 omogućuje iznimnu fleksibilnost. Osvježeni Yoga Slim 6 (14”, 8) poznat kao Lenovo Slim 7 u Sjevernoj Americi, dolazi s najnovijim procesorom AMD Ryzen™ 7000 omogućujući vrhunske performanse i učinkovitost u super tankom uređaju.

Opremljena sa sustavom Windows 11, ova generacija Yoga prijenosnih računara napravljena je da impresionira, bilo da se radi o novom i poboljšanom Lenovo X Power2 koji nudi moćne performanse u tankom kućištu, poboljšanom PureSight zaslonom ili Premium Suite4 – zbirci ažuriranih i novih značajki uključujući novu Yoga tastaturu s većim tipkama dizajniranima za udobnost i učinkovitost.

„Znamo da kreatori digitalnog sadržaja nastavljaju prihvaćati hibridni način života kako bi mogli stvarati bilo kada i bilo gdje, od izrade videa do dizajniranja grafike u pokretu“ rekao je Ouyang Jun, potpredsjednik tvrtke Lenovo i generalni direktor segmenta Intelligent Devices Group Consumer Business.

Dizajnirana za pružanje premium iskustva, Yoga Pro linija je najmoćnija u Yoga podbrendu prijenosnih računara. Nudeći vrhunsku izvedbu uz praktičnu prenosivost, Yoga Pro linija korisnicima omogućuje stvaranje i korištenje gdje god i kad god zatrebaju. Ova generacija ima nadograđenu verziju Lenovo X Power2  – skup hardverskih i softverskih značajki koje rade zajedno za brže i glatko kreativno iskustvo. Na primjer, korisnici će primijetiti da uređivanje videa radi brže s drastično ubrzanim softverskim pred pregledom, renderiranjem i eksportiranjem – što znači više vremena za izradu videa i manje vremena provedenog u čekanju. Značajna povećanja toplinskog kapaciteta u odnosu na prethodnu generaciju uključuju povećanje od 62,5 posto5 u 16-inčnom Yoga Pro 9i i povećanje od više od 25 posto5 u 14,5-inčnom modelu, a oba omogućuju korisnicima doživljaj brže grafike, videa ili 3D renderiranja uz održavanje tihih performansi bez zagrijavanja. Lenovo X Power2 u kombinaciji s GPU-ovima serije NVIDIA GeForce RTX 40 i ubrzanjem umjetne inteligencije za poboljšanje performansi i stabilnosti, omogućuje kreatorima samopouzdano korištenje vrhunskih kreativnih aplikacija s lakoćom.

Osim toga, spektakularni novi Mini-LED PureSight Pro zasloni dostupni na Yoga Pro 9i (14,5” i 16”, 8) nude oštrije i realističnije vizualno iskustvo s nevjerojatnom tačnošću boja. Uključivanje 100 posto DCI-P3 i 100 posto Adobe RGB omogućuje mnogo veći raspon boja i živopisnije slike, dok opcija Mini LED pruža impresivnih 1200 nita, omogućujući kreatorima ugodan rad u gotovo svakom okruženju, u zatvorenim prostorima i na otvorenom.

Također ažuriran i dostupan u modelima Yoga Pro 9i (14,5” i 16”, 8), Yoga Pro 7 (14,5”, 8), Yoga Pro 7i (14,5”, 8) i Yoga Slim 7 (14,5”, 8), je novi Lenovo Premium Suite4, skup novih i ažuriranih hardverskih značajki osmišljenih za poboljšanje Yoga korisničkog iskustva. Najistaknutija je nadograđena tipkovnica s tipkama veličine od 1,55 mm za udobnost i učinkovitost, bržim odzivom na dodir i tipkama s premazom protiv masnoće za glatkiji dodir uz smanjenje otisaka prstiju ili mrlja. Osim tipkovnice, prijenosna računala opremljena s Lenovo Premium Suite4 također će uključivati četiri mikrofona za poboljšane video i audio pozive, četiri zvučnika sa značajkom smanjenja buke, tiše ventilatore i veći trackpad za lakše rukovanje sadržajem i bolju ukupnu učinkovitost.

Kao i kod prethodne generacije, sva Yoga prijenosna računara dolaze s Lenovo AI Engine+, pružajući korisnicima brze i intuitivne performanse uz mogućnost predviđanja njihove potrebe za snagom baterije na temelju onoga što rade na svom uređaju. Dio Lenovo AI Engine+ je i Lenovo Intelligent Sense i Integrated Security, a oba pomažu u održavanju performansi besprijekornima i bolje zaštićenima.

Definirana svojom tankom, elegantnom prenosivošću, Yoga Slim linija poznata je ne samo po elegantnom izgledu, već i po jednostavnoj mobilnosti što je važna značajka za generaciju korisnika koji žele biti u mogućnosti stvarati, koristiti i surađivati po vlastitim uvjetima. Ova posljednja generacija Yoga Slim uređaja postala je još privlačnija s dodatkom PureSight OLED zaslona, koji daje oštrije, glađe i realističnije vizualne prikaze na TÜV Rheinland i Eyesafe certificiranom6 zaslonu.

Sa snagom i performansama na prvom mjestu, Yoga Slim 7 (14,5”, 8) i Yoga Slim 6 (14”, 8) dolaze s do najnovijom generacijom procesora serije AMD Ryzen 7000 koji pružaju brzu i jaku izvedbu s više od 60 Whr baterije7 i opciju Rapid Charge8 za učinkovitost. Yoga Slim korisnici također mogu iskusiti novu integriranu RDNA™ 3 grafičku tehnologiju koja omogućuje realistične vizualne sadržaje i bogat izvor zabave na Yoga Slim zaslonu. AMD Ryzen AI mehanizam donosi pametne nove značajke ovoj generaciji Lenovo Yoga Slim, uključujući AI Eye Gaze Correction tako da izgleda kao da korisnici uvijek gledaju u kameru za vrijeme videopoziva, AI kamera automatski uokviruje kako bi korisnikova glava uvijek bila u kadru, a zamućenje pozadine temeljeno na AI dubini omogućuje korisnicima postavljanje pozadinskih slika na određenu udaljenost od kamere.

Osim mogućnosti stvaranja sadržaja u pokretu, korisnici mogu zaštiti svoje uređaje dok su vani uz Lenovo Smart Lock, sigurnosni softver temeljen na cloudu koji im omogućuje daljinsko lociranje, zaključavanje, brisanje podataka i vraćanje izgubljenog ili ukradenog uređaja.