in

Oppo krenuo u smjeru sklopivih pametnih telefona

Oppo je ušao na globalno tržište sklopivih uređaja s modelom Find N2 Flip. To je Oppov prvi sklopivi uređaj koji je dostupan izvan matičnog tržišta Kine, gdje također prodaje druge sklopive modele.

N2 Flip je sličan Samsungovim Flip modelima i obnovljenom Motorola Razru, sličnom klasičnom preklopnom uređaju. Oppo tvrdi da ima najveći pokrovni zaslon od svih preklopnih telefona, misleći na vanjski zaslon koji se koristi za obavijesti.

Voditelj linije proizvoda Find u tvrtki Oppo Peter Lee rekao je da su se usredotočili na to da zaslon na poklopcu bude korisniji od konkurentskih uređaja. Rekao je da su drugi imali prednje zaslone koji su premaleni da bi bili korisni, tvrdeći da su ograničeni na male obavijesti ili jako izrezane slike. Lee je dodao da Oppo radi s glavnim pružateljima aplikacija na isporuci optimiziranih obavijesti na prednjem zaslonu.

Find N2 Flip koristi šarke druge generacije tvrtke, za koje Oppo tvrdi da su certificirani da izdrže 400.000 savijanja i da se rasklapaju na standardnoj sobnoj temperaturi. To je jednako otvaranju 100 puta dnevno više od desetljeća. Oppo također tvrdi da uređaj nadmašuje svoje konkurente u pogledu trajanja baterije.

Find N2 Flip ima 6,8-inčni zaslon kada se otvori, bateriju od 4300 mAh, dvostruki sustav stražnje kamere, s glavnom jedinicom od 50 MP koja koristi Sony IMX890 senzor i prednju kameru od 32 MP. Pokreće optimiziranu verziju MediaTekovog čipseta Dimensity 9,000+.