in

Mini 2 SE dron može letjeti 10 km

DJI lansira novi Mini 2 SE dron koji dolazi s nekoliko zanimljivih nadogradnji. Među njima se nalazi poboljšani sustav OcuSync 2.0, koji omogućuje više nego dvostruko dalje letenje u odnosu na originalni Mini SE, koji je imao domet do 4 km. Pored toga, novi sustav također bi trebao održavati stabilniji video feed na većim udaljenostima.

Doduše, većina propisa u svijetu zahtijeva da održavate vizualnu liniju vidljivosti sa svojim dronom, a s bespilotnom letjelicom tako malom kao što je Mini 2 SE, vrlo je vjerojatno da ćete je izgubiti iz vida mnogo prije nego što dobijete priliku letjeti 10 km daleko.

Osim toga, DJI kaže da Mini 2 SE može letjeti 31 minutu s jednim punjenjem baterije, što je skromna nadogradnja u odnosu na maksimalno 30-minutno vrijeme leta prethodnog modela.

Osim tih promjena, Mini 2 SE gotovo je identičan modelu koji će zamijeniti. Kao i njegov prethodnik, Mini 2 SE teži manje od 249 grama i sadrži isti sustav kamere. Dolazi s troosnim gimbalom i 1/2,3-inčnim CMOS senzorom koji može snimati 2,7 K video i fotografije od 12 megapiksela.

DJI Mini 2 SE će koštati 369 američkih dolara kada stigne na tržište sljedeći mjesec.