in

Dobre vijesti za kreatore koji zarađuju putem Instagrama

Dok je za većinu korisnika Instagram obična društvena mreža na kojoj se mogu pohvaliti nekim putovanjem, objaviti fotografiju izlaska ili onog što im se nalazi na tanjuru, za dio korisnika to je posao i doslovno žive od objava na toj mreži. Instagramu je, naravno, u interesu da zadrži te korisnike i omogući im što veću zaradu kako se ne bi okrenulikonkurenciji poput TikToka, ali s obzirom na to da uzimaju proviziju od nekih transakcija, tako povećavaju i vlastitu zaradu.

Instagram je krajem prošle godine tako počeo testirati novu opciju za monetizaciju nazvanu Gifts putem koje pratitelji kreatorima mogu kupovati virtualne poklone. Iz ove kompanije sada su najavili kako će proširiti ovu opciju na veći broj korisnika – na početku i dalje samo za osobe iz SAD-a.

Pokloni se kupuju unutar Instagramove aplikacije putem virtualne valute Stars koju je, naravno, potrebno platiti pravim novcem. Do sada je bilo moguće takve zvjezdice slati unutar videozapisa uživo i na zahtjev, a sada će kreatori moći dobivati i darove, što je opcija kakva je već dostupna na TikToku pa nije teško zaključiti odakle ideja ekipi iz ove kompanije. Cijene takvih zvjezdica koje se mogu kupiti na Instagramu iznose od 0,99 dolara za 45 zvjezdica pa do 5,99 dolara koliko stoji kupovina 300 komada ove virtualne valute na Metinoj mreži.

Kako su naglasili u službenoj objavi na Instagramu, s takvim virtualnim poklonima korisnici mogu na kreativan način iskazati poštovanje prema kreatorima, što može rezultirati zaradom novca te naglašavaju kako je to samo jedan od više načina na koji ova mreža pomaže svojim korisnicima kako bi mogli živjeti od objava na toj mreži.