in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Musk optimističan: Očekuje da bi broj korisnika Twittera mogao premašiti milijardu

Iako je Twitter iznimno popularna i utjecajna društvena mreža, broj njegovih korisnika i dalje se ne može mjeriti s mrežama poput Facebooka, Instagrama ili TikToka. Broj dnevno aktivnih korisnika u drugom kvartalu ove godine iznosio je oko 238 miliona, dok je broj mjesečno aktivnih korisnika oko 450 miliona.

No kako se s Muskom kao prvim čovjekom mijenja i sam Twitter, tako bi se mogao znatno promijeniti i broj njegovih korisnika. Iako je do toga dalek put, Musk je, naravno, optimist oko brojki (zašto bi inače platio čak 44 milijarde dolara za tu mrežu) i vjeruje kako bi se one uskoro mogle i više nego udvostručiti.

Na svom profilu na Twitteru tako je podijelio neke statističke podatke o toj mreži koji pokazuju kako je broj novih korisnika u posljednjih sedam dana u odnosu na istu sedmicu prošle godine porastao za 66 posto te da se dnevno na tu mrežu prijave dva miliona novih korisnika. Također, pohvalio se i kako je broj aktivnih minuta na mreži na rekordnoj razini – 8 milijardi dnevno u posljednjih sedam dana, što je povećanje od 30 posto u odnosu na istu sedmicu prošle godine.

Još jedna, za Twitter jako važna statistika, odnosi se i na smanjenje govora mržnje na toj mreži koji je u posljednje vrijeme u padu. Zbog svega spomenutog Elon Musk veliki je optimist kad je riječ o budućnosti Twittera i trendovima koje možemo očekivati, a koji će, prema njemu, biti iznimno pozitivni.

On tako vjeruje da je njegova društvena mreža na dobrom putu da tokom sljedećih godinu do godinu i pol premaši brojku od milijardu mjesečnih korisnika, prenosi Reuters.