in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Microsoft otkrio kada bi mogao stići GTA VI

GTA (Grand Theft Auto) jedna je od najpopularnijih igara svih vremena

Iako je peta po redu verzija objavljenja još 2013. godine, ona i dalje bilježi veliku popularnost. Međutim, fanovi željno iščekuju da Rockstar Games objavi šestu generaciju ove igre, a sada smo, čini se, dobili malu naznaku o tome kada bi GTI 6 mogao stići, i to od Microsofta.

Microsoftova kupovina Activision-Blizzarda našla se pod istragom britanskog regulatornog tijela za konkurenciju (CMA). CMA je uveliko počeo da ispituje ugovor vrijedan milijardu dolara, a američka kompanija u odbranu se branila jednim dokumentom, a upravo iz njega otkriven je trag o mogućem vremenskom periodu izlaska GTA 6.

U samom dokumentu, kako prenosi Gizmochina, otkriveno je da se očekuje da će Grand Theft Auto 6 biti predstavljen 2024. godine. S obzirom na saradnju između Microsofta i Rockstara, ova informacija vrlo lako mogla bi se ispostaviti tačnom. Međutim, kako je kompanija trenutno pod istragom CMA, moguće je da posao vrijedan milijardu dolara bude pod upitnikom. Nagađa se i to da postoji mogućnost da bi zapravo Rockstar mogao 2024. godine objaviti datum izlaska GTA 6, koji bi bio u 2025. godini.

Na jesen ove godine na internetu je osvanuo veliki broj videozapisa koji su otkrili kako će izgledati Grand Theft Auto VI. Tako je jedan korisnik na GTA forumima objavio datoteku od 3 GB, na kojoj se nalazi 90 videozapisa, a koji su otkrili kako izgleda GTA VI. Ovi videozapisi u skladu su sa nekim ranijim izvještajima o GTA VI.

Bloomberg je ranije ove godine objavio da će GTA VI uključivati i dvije protagonistkinje.