in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi problemi pogodili iPhone uređaje

Novi problemi

Nije rijedak slučaj da nove velike nadogradnje donesu probleme na telefonu, a sada je jedan takav slučaj zabilježen i na Appleovim uređajima. Nadogradnja na iOS 16 donijela je nove probleme na iPhone uređaje.

Najnoviji problemi ne odnose se samo na najnovije modele iz iPhone 14 serije, već i na stariji iPhone 13. Korisnici izvještavaju da su se njihovi iPhone 13 i iPhone 14 Pro modeli susreli s problemom zamrzavanja ekrana nakon nadogradnje na iOS 16. U osnovi, to znači da telefoni posjeduju probleme u animacijama i ponekad uređaj potpuno prestane raditi.

Problem se prvi put pojavio nakon što su korisnici iPhone 14 Pro modela nadogradili svoje telefone na najnoviji iOS 16.1, koji je obavljena prošle sedmice. Popriličan je broj korisnika iPhonea 14 Pro prijavio ovaj problem i to na raznim društvenim mrežama.

Tako je jedan korisnik ostao zaglavljen na YouTube-u zbog ovog problema i bezuspješno je pokušavao izaći iz njega. Telefon čak ne može doći ni do početnog ekrana, što znači da iPhone u potpunosti ne reaguje.

Pored toga, korisnici iPhonea 13 imaju već dobro poznati problem, koji pogađa razne telefone. Radi se o problemu zelenog ekrana. Baš kao i prethodni problem i ovaj je nastao nakon što je iPhone 13 prije par dana nadograđen na iOS 16.1. Kada ekran postane zelen, on postaje potpuno neupotrebljiv i jedino prikazuje zelenu boju. Ako je uređaj pod garancijom, Apple nudi besplatnu zamjenu ekrana za iPhone 13, prenosi GSMArena.

Očekuje se da će Apple novom nadogradnjom ispraviti probleme.