in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Postojana i na TikToku: Na Instagram stiže nova opcija!

Novi update

Instagram je jedna od aplikacija koja je doživjela poprilično velike promjene u posljednje vrijeme. Od nekada društvene mreže čiji je fokus bio fotografija, Instagram vremenom sve postaje sličniji TikToku i konceptu kratkih videozapisa. Sada kompanija testira još jednu opciju, koja već postoji na TikToku.

Matt Navarra prenosi da bi na Instagram uskoro mogla stići nova opcija koja korisnicima omogućava ponovno objavljivanje tuđih postova ili Reelsa na svoj profil. Instagram trenutno posjeduje opciju pomoću koje korisnici mogu podijeliti nečiju objavu, Reels ili priču, ali na svoju priču, koja nestaje za 24 sata, a ne i na objavu.

Funkcija “Repost” radila bi tako što bi korisnici mogli podijeliti nečiju objavu ili Reels direktno na svoj profil putem feeda. Ovo je opcija koju Twitter i TikTok već imaju.

Iz Instagrama su za TechCrunch potvrdili da zaista testiraju ovu opciju i da bi ona mogla stići na platformu. Nova opcija bit će u meniju za dijeljenje objave ili Reelsa, dok će na profilima korisnika biti kartica Reposts, gdje će biti prikazane tuđe objave ili Reels koje je korisnik podijelio i na svoj profil.