in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Muzički instrument koji svira bez doticanja: Najnovija verzija teremina kreće u prodaju

Etherwave Theremin kreće u prodaju po cijeni od 899 američkih dolara

Teremin je jedan je od najranijih elektronskih instrumenata. Izumio ga je Rus Leon Teremin 1919. godine, a posebnost je u tome da je to možda i jedini muzički instrument koji se svira bez doticanja.

Teremin se sastoji od dva radijska oscilatora i dvije antene. Prikopčan na zvučnik, šalje električne signale koji proizvode vrlo nadrealne zvukove te je stoga često rabljen za soundtrackove horor i SF filmova, posebno u prvoj polovici prošlog stoljeća.

Desetljećima kasnije, mladi Bob Moog sastavio je svoj prvi teremin iz planova objavljenih u Electronics Worldu, a do 1954. on i njegov otac gradili su i prodavali instrumente iz porodične kuće u New Yorku.

Unatoč tome što je njegova kompanija možda poznatija po modularnim sintesajzerima, njegova fascinacija i entuzijazam za tereminom nastavili su se sve do dizajna Etherwavea 1996. godine.

Iako se ova najnovija iteracija temelji na izvornom izgledu Moogovog konačnog dizajna, novi Etherwave Theremin donosi više prednosti poput poboljšanog odziva basa i bolje stabilnosti na donjem dijelu, a priključci antene su ažurirani radi lakšeg sklapanja, dok kontrola zvuka omogućuje izvođačima da stave instrument u stanje pripravnosti ili preslušaju zvukove preko slušalica prije javne svirke. Pored toga na najnoviju verziju se može spojiti vanjski na hardver zahvaljujući povezivanju Gate Out, Pitch Out i Volume Out, prenosi Vidi.

Etherwave Theremin kreće u prodaju po cijeni od 899 američkih dolara, a instrument u akciji možete čuti i vidjeti zahvaljujući projektu The Octopus u nastavku: