in ,

CES 2018: HTC predstavio novi Vive Pro i bežični adapter za VR uređaj

Kompanija HTC je putem ovogodišnjeg CES sajma najavila novu nadogradnju za HTC VIVE s Vive Pro i Vive bežični adapter.

Vive Pro je nova HMD nadogradnja s ekranom koji poboljšava jasnoću čitanja teksta i samih vizuala, a uključuje dual-OLED zaslone sa rezolicijom slike od 2880 x 1600. Usporedno s trenutnim Vive HMD-om, to je povećanje od 78 posto.

“Postoji jasna potreba na VR tržištu za vrhunskim VR iskustvom s visokokvalitetnim zaslonom, integriranim zvukom i najboljim komponentama koje su danas dostupne u headsetu“, izjavio je Daniel O’Brien, GM U.S., VIVE.

“Vive Pro nudi neposrednu nadogradnju za ljubitelje VR-a i kompanije koje žele iskoristiti najbolje VR iskustvo.”

Što se tiče zvuka, novi Vive Pro ima integrirane slušalice s ugrađenim pojačalom kako bi se dobio bogatiji zvuk i pojačani osjećaj prisutnosti. Također, sadrži i dvostruke mikrofone s aktivnim uklanjanjem buke te dvostruke prednje kamere.

Danas je također predstavljen Vive bežični adapter s integracijom bežičnih VR slušalica za Vive i Vive Pro. Adapter će biti dostupan tokom trećeg kvartala ove godine.

“Bežični VR je bio na gotovo svakom korisnikovom popisu od kada je tehnologija otkrivena”, izjavio je Frank Soqui, Virtual Reality Group – Intel Corporation.

“S HTC-ovom suradnjom za komercijalizaciju Intelove WiGig tehnologije garantovat ćemo da bežični VR zadovoljava najpristupačniju kvalitetu za kućne korisnike i poslovne potrošače VR-a.”

HTC VIVE je tokom sajma predstavio i Viveport VR te spajanje Vive Videa s Vimeom.