in ,

CES 2018: Predstavljen Project Linda, laptop kojeg pokreće Razerov pametni telefon

Razer je na ovogodišnjem CES 2018 sajmu predstavio svoj novi laptop pod imenom Project Linda kojeg pokreće Razerov pametni telefon. Razer cilja s ovim hibridom zamutiti liniju između laptopa i pametnih telefona.

Project Linda kombinira najbolje od oba svijeta, dovodeći veći zaslon i fizičku tastaturu Android okruženju, poboljšavajući iskustvo za gaming i produktivnost.“, izjavio je Min-Liang Tan, suosnivač i glavni izvršni direktor kompanije Razer.

Project Linda nudit će korisnicima da postave svoj Razer pametni telefon u laptop na mjesto gdje se inače nalazi touchpad te da ga koriste u istu svrhu ili kao drugi zaslon za pristup aplikacijama i alatima. Tokom igranja, taj drugi zaslon može se koristiti za lakši pristup izbornicima, mapama i drugim značajkama.

S ugrađenom tastaturom koja dolazi s Razer Chroma osvjetljenjem ciljaju korisnicima poboljšati gaming iskustvo i u prostorijama s niskim osvjetljenjem. Uz to što se pametni telefon može koristiti kao touchpad, korisnici mogu spojiti i vlastiti miš prilikom igranja ili korištenja raznih alata.

CNC aluminijsko kućište bit će tanko sveukupno 15 milimetara, dok će zajedno s telefonom iznositi 1,25 kilograma. Njegov 13,3 inčni dodirni zaslon nudit će podršku od 120 Hz koji je dostupan i na Razerovom pametnom telefonu. Također, Project Linda dolazi s 53,6 Wh internom baterijom koja može napuniti postavljeni pametni telefon do tri puta bez napajanja. Uz to, nudi 200 GB prostora, 3,5 milimetarski audio priključak, USB-A i USB-C portove, 720p web kameru i mikrofon.

Razer je napomenuo kako je Project Linda u konceptnoj fazi razvoja što znači da datum lansiranja i cijena ovog proizvoda još nisu poznati.