in ,

Novi model HTC Vive VR uređaja bit će predstavljen sljedeće sedmice

Kompanija HTC najavila je kako će iduće sedmice prvi put otkriti novi model VR uređaja HTC Vive koji će imati oštriju rezoluciju od postojećeg.

HTC Vive i dalje je najskuplji VR uređaj u maloprodaji, no cijena bi mu se uskoro mogla promijeniti. Naime, HTC je najavio kako će na CES sajmu idućeg ponedjeljka predstaviti novi model Vivea, za očekivati je – skuplju verziju. Za sada znamo samo da će sljedeći model Vivea imati višu rezoluciju ekrana, možda čak i 4K rezoluciju – iako bi vrlo mali broj korisnika imao hardver koji bi mogao vrtjeti VR igre u 4K rezoluciji.

Prema prijašnjim glasinama, HTC bi novim modelom mogao smanjiti i gnjavažu u obliku kablova koji su kod VR uređaja još uvijek dosta nepraktični. Ako ih već ne ukloni u potpunosti, HTC možda poradi na boljoj organizaciji ili debljini samih kablova, kao što je to Sony učinio na novom modelu PS VR-a.

Predstavljanje novog modela mogla bi biti dobra vijest ako onaj stari dobije trajno sniženje cijene. No, hoće li se to doista dogoditi, doznat ćemo vjerovatno iduće sedmice.