in

Američka vlada radi videoigru u kojoj će meta biti učenici

Kopnena vojska SAD-a i Ministarstvo nacionalne sigurnosti rade na simulaciji školske pucnjave iz prvog lica gdje možete preuzeti ulogu učiteljice, policajca ili osobe iza puške.

Ljudi videoigre često spominju u negativnom kontekstu, a ponekad stvari odu toliko daleko da pucačine umjesto optuženika nose osudu krivca. Primjerice, krivicu za neočekivane ispade učenika koji rezultiraju školskom pucnjavom mnogi traže u nasilnim videoigrama, a američka vlada smatra da tragediju takvih događaja može smanjiti, ako ne i spriječiti, posebnom vrstom naslova.

Naime, kopnena vojska SAD-a i Ministarstvo nacionalne sigurnosti zajedno rade na simulatoru iz prvog lica kako bi pomogli nastavnicima shvatiti šta učiniti ako ikada budi dio ovog groznog događaja. Ova simulacija omogućuje učiteljima da vježbaju, steknu više iskustva i nauče što funkcionira u ovakvim okolnostima, a što ne.

Osim što ova videoigra priprema nastavnike kako postupiti u ovakvoj situaciji igrači će moći preuzeti ulogu policijskog službenika koji pokušava ubiti strijelca, ali i osobe iza puške koja strijelja sve pred sobom.

„Učitelji nisu sami odabrali ulogu u kojoj očekuju da meci lete na sve strane u njihovoj blizini, no, nažalost, to postaje stvarnost. Stoga im mi želimo dati priliku da shvate koje su im opcije dostupne i što bi moglo biti dobro za sve pristune u takvim situacijama“, poručila je glavna inženjerka EDGE-a, virtualne platforme za obuku.