in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Objavljena nova jeziva snimka humanoidnog robota Ameca: Pogledajte video!

Robotika

Britanska kompanija Engineered Arts predstavila je za mnoge neugodno ‘čovjekolikog‘ andoida koji može razvijati interakciju s ljudima.

Nova snimka humanoidnog robota, androida opremljenog vrhunskom umjetnom inteligencijom, koji negativno reagira na ‘ulazak’ čovjeka u njegov “privatni prostor”, prestrašila je mnoge korisnike interneta. Britanska tehnološka kompanija Engineered Arts ovog je mjeseca predstavila za mnoge neugodno ‘čovjekolikog’ androida s humanoidnim crtama lica i izrazima, koji k tome može “razvijati interakciju” s ljudima, prenosi News.com.au.

Android, nazvan Ameca, koristi kamere visoke razlučivosti za oči kako bi skenirao svoju okolinu i reagirao u skladu s njom. Ameca je sada dostupan za kupnju ili iznajmljivanje, ali svota nije otkrivena.

Android ima lice sive boje i može pomicati ruke, a u kompaniji ga etiketiraju kao “savršenu humanoidnu robotsku platformu za interakciju čovjeka i robota”. Ameca se može smiješiti, rutinski treptati, dahtati od šoka, češati se po nosu ili se čak natjecati u zurenju u oči s čovjekom, a sve to uz mnogo više visokotehnoloških opcija.

U kompaniji ističu kako zbog svoje ‘osobne prirode’, koja imitira ljudsku osobnost, može “trenutno uspostaviti odnos s bilo kime”.