in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zabrinjavajuće: Otkriveno da anti-5G narukvice ispuštaju štetno ionizirajuće zračenje

Pozvali ljude da ne koriste proizvode

Nizozemski regulator za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja (ANVS) izdao je upozorenje o deset “anti-5G” proizvoda za koje je utvrdio da ispuštaju štetno ionizirajuće zračenje.

Također, pozvali su ljude da ne koriste proizvode, koji bi mogli naštetiti zdravlju dugotrajnim nošenjem. Uz to, za sada nema dokaza da su 5G mreže štetne za zdravlje, a Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da su 5G mobilne mreže sigurne i da se bitno ne razlikuju od postojećih 3G i 4G. Mobilne mreže koriste neionizirajuće radio valove koji ne oštećuju DNK, piše BBC.

Unatoč tome, postoje ljudi koji vjeruju da su 5G mobilne mreže štetne pa pribjegavaju korištenju uređaja koji se reklamiraju kao zaštita od takvog utjecaja. Identificirani štetni proizvodi uključuju masku za spavanje “Energy Armor”, narukvicu i ogrlicu. Utvrđeno je da zračenje emitira i narukvica za djecu, brenda Magnetix Wellness.

“Proizvod nemojte više koristiti, odložite ga na sigurno i pričekajte daljnje upute za vraćanje”, stoji u priopćenju ANVS-a, a prenosi BBC.

Brojne sumnje i teorije zavjere otvorile su tržište za “anti-5G” uređaje za koje se obično utvrdi da nemaju apsolutno nikakvog učinka.

U maju 2020. godine, britanski regulatorni organi zabranili su prodaju USB uređaja koji se prodavao po cijeni od 339 funti i za koji se tvrdilo da nudi “zaštitu” od 5G. Osim toga, i na drugim web platformama prodavali su se slični uređaji pa su se tako na Amazonu mogle pronaći i takozvane “naljepnice protiv zračenja”:

ANVS je na svojoj web stranici objavio kompletni popis proizvoda koje je identificirao kao radioaktivne.