in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Konačno stiže novi dizajn na iPhone 14 Pro i Pro Max

Pojavili se novi zanimljivi detalji

Renderi nadolazećeg iPhonea 14 Pro Max procurili su ranije ove godine, pokazujući dizajn kamere s rupicom. Ubrzo nakon curenja, poznati Appleov analitičar „Kuo“ je otkrio da Apple planira zamijeniti trenutni zastarjeli notch dizajn predstavljen na iPhoneu X s “dizajnom ekrana s rupicom”, počevši od modela iPhone 14 Pro.

Sada su se pojavili novi izvještaji da će LG i Samsung isporučiti zaslon s rupicom za iPhone 14 seriju. Renderi nadolazećeg iPhonea 14 Pro Max procurili su ranije ove godine, pokazujući navedeni dizajn.

Prema izvještaju The Elec -a, južnokorejski tehnološki div Samsung, koji je Appleov dominantni dobavljač OLED panela, isporučit će sve probušene panele za 6,1-inčni iPhone 14 Pro, dok će dijeliti narudžbe za 6,7-inčni iPhone 14 Pro Max s LG zaslonom po prvi put. Međutim, očekuje se da će osnovni model iPhone 14 i dalje imati zaslon u dobro nam poznatom stilu, kao i Mini varijanta.

Izvještaj donosi dobre vijesti za LG koji ranije nije mogao osigurati bilo kakve narudžbe za ekrane iPhone 13 serije. Osim toga, ovaj potez također koristi Appleu jer je smanjio njihovu ovisnost o Samsungu za zaslonske ploče njihovih vodećih pametnih telefona. Sada, jedino pitanje koje ostaje je kako će Face-ID funkcija funkcionirati uz ovakav dizajn, ali ako može kamera ispod ekrana zašto ne bi mogli i senzori. Kao što znamo, Apple koristi postavku s više senzora za pokretanje svoje opcije Face-ID otključavanja.

Ove senzore, Flood Illuminator, Dot projektor i IR kameru Apple je uredno spremio u usjek svih svojih uređaja od iPhonea X pa nadalje. Nakon što je zarez nestao, Appleovi analitičari i insajderi iz industrije nagađali su da će svi ti senzori biti smješteni ispod ekrana kako sam već i rekao, budući da je vjerovatnost za povratak nekog oblika Touch-ID gotovo jednaka nuli, prenosi Gizmochina.