in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Problem koji muči brojne korisnike: Kako isključiti automatske ispravke na Androidu?

Postoji opcija!

Svi koji muku muče s tipkovnicama koje ‘misle da znaju bolje od njih’ tu opciju mogu isključiti. Evo kako to možete napraviti u postavkama vašeg Androida.

Androidova opcija za automatski ispravak teksta može biti blagoslov, koliko i prokletstvo. U jednoj će vam sekundi ispravljati grešku, dok će u drugom pet puta zaredom predložiti riječ koju niste htjeli ubaciti. Na sreću, moguće je preuzeti kontrolu, piše Makeuseof.

Većina Androida dolazi s prethodno instaliranom aplikacijom Gboard, Googleovom aplikacijom za tipkovnce. Ako ste pak instalirali neke druge tipkovnice, procedura deaktivacije mogla bi se malo razlikovati.

Najbolja stvar koju možete napraviti je pročitati priložene upute i, kao što to inače ide s Androidom, uzmite u obzir da vaš proizvođač možda ima ‘bolju ideju’ kamo smjestiti opcije, pa se pripremite na malo pretraživanja. Gašenje mogućnosti automatskog ispravljanja za Gboard nalazi se duboko u postavkama vašeg Androida.

Prvo što morate napraviti je otvoriti Gboardove postavke ulaskom u aplikaciju Postavke i surfanjem niz grupe Settings > System > Languages and input > Virtual keyboard > Gboard. Za bržu metodu otvorite tipkovnicu i dugo držite zarez. Nakon toga samo kliknite na zupčanik koji bi se trebao pojaviti.

Nakon što uđete u postavke birajte stavku za korekciju teksta, odnosno Text correction. Pod Corrections isključite automatsko ispravljanje (Auto-correction) i to je to.

Kako opet uključiti automatsku korekciju na Androidu?

Ako zbog nekog razloga kasnije odlučite opet uključiti opciju za ispravljanje tipfelera, napravite sve što i gore, samo promijenite zadnji korak.

Otvorite Postavke i uđite u postavke Gboarda klikom na System > Languages and input > Virtual keyboard > Gboard. Možete i otvoriti tipkovnicu, pritisnuti i držati zarez i nakon toga pritisnuti zupčanik. Birajte stavku Text correction i skrolajte do dijela s ispravkama: Corrections. Tamo pronađite isključen Auto-correction i aktivirajte ga.

Ako koristite drukčiju tipkovnicu za Android, možda ćete morati kopati kroz malo drukčije izbornike. Svaka tipkovnica koju ste instalirali, doduše, trebala bi se pojaviti pod stavkom Virtual Keyboard unutar postavki. Otvorite ju tamo i nakon toga tražite prikladnu postavku.

SwiftKey, na primjer, postavku skriva pod instrukcijama za upis teksta, odnosno Typing > Typing & autocorrect > Autocorrect.