in

Podloga iz budućnosti: Logitech G PowerPlay vam bežično puni miša

Uz Logitech G PowerPlay podlogu možete zaboravit na punjenje baterije svog bežičnog miša jer pametnom tehnologijom sama podloga puni miš za vas.

Logitech ima neke od najboljih bežičnih miševa za gaming na svijetu, a sada imaju i prvu podlogu na svijetu koja takve miševe može bežično puniti, odnosno uz koju možete zaboraviti na (first world) problem punjenja baterija na mišu. Naziva se Logitech G PowerPlay, poprilično je skupa i kompatibilna je s miševima Logitech G703 i G903.

Cijena je paprena, ali morate imati na umu da se radi o inovativnom proizvodu najviše klase koji je ujedno i prvi svoje vrste. Doslovno ne postoji druga podloga koja može puniti bateriju vašeg miša bežično i to za vrijeme rada, dok miš mičete uokolo po podlozi.

Ovo nije ona tipična tehnologija za bežično punjenje baterija kakve viđamo u sferi smartfona već ju je Logitech posebno razvio samo za ovu primjenu. Punjenje se odvija na svakom komadiću podloge pa ne morate oprezno i precizno odlagati miš na neko posebno mjesto na podlozi kako bi se baterija punila. Zapravo, ne morate razmišljati o ničemu – cijela stvar jednostavno radi dok vi mičete svoj miš uokolo ili dok on samo odmara na podlozi, piše Hcl.hr.

Logitech G PowerPlay podloga ima dva sloja – prvi možemo nazvati bazom koja koristeći načelo elektromagnetske rezonance na području iznad sebe generira energetsko polje koje onda pobuđuje električnu energiju u takozvanom PowerCore modulu. Taj PowerCore modul veličine i oblika je kovanice, a magnetski se pričvrsti na poseban utor u kompatibilnim Logitech miševima.

Potom je samo potrebno izabrati drugi, površinski sloj koji se postavlja povrh baze i po kojem će vaš miš zapravo kliziti. U paketu s G PowerPlay podlogom dobivate dvije opcije za taj površinski sloj – on može biti plastičan ili platnen, što god vam je draže.

Kako bi sve ovo funkcioniralo, podloga se mora spojiti na kompjuter putem USB-a. Povrh podloge stoga postoji mali gumirani modul s prikladno osvijetljenim Logitech G logotipom gdje se spaja USB kabal. Osim što omogućava punjenje baterije, taj modul sadržava i bežični prijemnik koji komunicira s mišem, što je idealno rješenje za dosljedne bežične performanse miša bez interferencija bilo kakve vrste jer je udaljenost između prijemnika i miša na ovaj način uvijek minimalna.

Ako ste već vlasnik jednog od dva bežična miša koji podržavaju ovu podlogu – Logitech G703 ili G903 – ova podloga je izvrstan, iako poprilično skupocjen dodatak.