in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Održan Apple Event na kojem su predstavljeni novi uređaji: iPhone 13 serija je konačno stigla!

Prezentacija novih uređaja

Apple je konačno predstavio iPhone 13 Pro, najnoviji pametni telefon namjenjen nasljedniku iPhone 12 Pro. Najava je uslijedila tokom Appleovog godišnjeg predstavljanja proizvoda, gdje su najavljeni iPhone 13 i iPhone 13 Mini.

Izvršni direktor Apple-a Tim Cook, tokom prezentacije, nazvao ga je “najprofesionalnijim iPhoneom ikada”. iPhone 13 radi na Appleovom 15 Bionic procesoru, dolazi sa dužim trajanjem baterije i ima redizajnirani sistem TrueDepth kamere koji zauzima 20% manji prostor “zareza” u odnosu na prethodne iPhone modele. Standardni iPhone 13 i iPhone 13 Mini također dolaze sa naprednijim funkcijama kamere poput Apple-ovog novog kinematografskog režima. Ova funkcija zadržava fokus na subjektu i automatski ga prenosi u realnom vremenu.

Apple je lansirao svoj prvi model iPhone Pro 2019. godine sa iPhoneom 11 Pro. Pozicioniran je kao skuplja alternativa početnom iPhone-u za one koji su spremni da plate sofisticiranije kamere, bolji ekran i dodatnu memoriju.

Najveća razlika između standardnih iPhone i Pro modela obično se svodi na kameru. IPhone 12 Pro, na primjer, uključuje široke, ultraširoke i telefoto objektive fotoaparata, dok iPhone 12 ima samo dva objektiva: široki i ultraširoki.

iPhone 13 mini koštat će 699 dolara za verziju od 128 GB, a iPhone 13 će koštati 799 dolara, za model od 128 GB.

Nova serija iPhone uređaja stiže u pet novih boja: roza, plava, crna, bijela i crvena.

Na velikom godišnjem događaju predstavljeni i drugi uređaji

Apple Watch Series 7

Nova tehnologija laminiranja približit će zaslon prednjem poklopcu, a očekuje se povećanje veličina kućišta s 41 mm i 44 mm na 41 mm i 45 mm. Satovi će biti opremljeni novim S7 čipom i većom baterijom.

Cijena se kreće oko 399 dolara i bit će dostupan do kraja godine.

Bežične slušalice

Treća generacije Appleovih bežičnih slušalica posjeduje dizajn sličan AirPods Pro. Tako će imati kraći stup i silikonske vrhove. Slušalice neće imati opciju aktivnog smanjenja buke.

IPad i iPad Mini

Apple je na ovom događaju predstavio i najnoviju verziju iPada i iPad Mini sa 5G čipom.

Apple navodi kako je Ipad sada tri puta brži od Chromebooka. Stiže s novom  kamerom od 12 megapiksela koja uključuje i mašinsko učenje za podešavanje prednje kamere tokom video poziva. Podržava i funkciju True Tone koja prilagođava temperaturu boje ekrana ambijentalnom osvetljenju.

Cijena uređaja je oko 329 dolara za 64 GB prostora za skladištenje.

iPad mini također stiže s drugačijim dizajnom, kamerama sprijeda i straga, Apple-ovim Liquid retina ekranom, podrškom za USB-C i ažuriranim sistemom zvučnika.

Uređaj će biti dostupan u dvije boje – ružičasta i ljubičasta, a cijena se kreće oko 499 dolara.