in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Na koji način prilagoditi istovremeno korištenje dva monitora?

Jednostavno je!

Korištenje dva monitora danas se može shvatiti kao ekstenzija vizualnog radnog prostora koja u mnogim područjima upotrebe kompjutera može povećati efikasnost. Neke od glavnih prednosti takvog načina rada su mogućnost simultanog korištenja više programa ili aplikacija što omogućuje i puno lakši pregled važnih informacija, jednostavnost upotrebe, podizanje razine komunikacije i suradnje s drugima te poboljšani multitasking.

Svakako postoji još situacija u kojima korištenje dva monitora mijenja korisničko iskustvo, ali za njihovu pravilnu optimizaciju nužni su prethodni koraci u pogledu prilagodbe postavki, objašnjava Pcchip.

Za početak je vrlo važna podudarnost monitora. Ako se kao korisnik služite monitorima koji su isti model, ova napomena se ne odnosi na vas i Windowsi će automatski vodoravno proširiti radnu površinu i utvrditi postavke. U slučaju da koristite dva monitora koji su različiti modeli, tada su potrebna određena podešavanja, a pogotovo u situacijama kad, na primjer, monitori imaju drugačije rezolucije pa je jedan 4K, dok drugi ima rezoluciju od 1080p.

Kako bi podesili rad različitih monitora, potrebno je učiniti desni klik mišem na radnoj površini i odabrati izbornik „Display settings“. Pod opcijom „Rearrange your displays“ može se podesiti podudarnost prikaza, a daljnjim skrolanjem dolazi se do izbornika „Scale and layout“ gdje se može odrediti rezolucija na kojoj će oba monitora raditi. Ko želi ići u detalje, može podesiti svjetlinu (brightness) i boju (color) zaslona.