in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

iPhone SE 2022 na renderima: Dizajn preuzet od iPhonea XR?

Nova verzija

Prvu verziju iPhonea Second Edition Apple je predstavio 2016. godine. Nakon toga je Apple čekao četiri godine i prošle godine predstavio iPhone SE 2020. Ove godine nije stigla treća generacija iPhonea SE, iako se to možda očekivalo, ali čini se da će se to desiti sljedeće godine. Treća generacija iPhonea SE sada je osvanulu na renderima.

Iako se možda očekivalo da će i iPhone SE 2022 imati dizajn nalik iPhoneu 8, čini se da će Apple dizajn ovog telefona bazirati na drugom telefonu, koji je također predstavljen zajedno sa iPhoneom 8, a to je iPhone XR. iPhone XR je 2018. godine donio drastičnu promjenu dizajna, a sada se čini da će iPhone SE 2022 biti nalik njemu.

Tako na renderima primjećujemo da iPhone SE 2022 na prednjoj strani ima notch, dok se na zadnjoj strani nalazi modul kamere s LED blicom. Doduše, ovaj je modul malo drugačiji nego onaj na iPhoneu XR. Ono što je zanimljivo jeste to da je telefon na renderima prikazan u kombinaciji dvije boje, odnosno jedna polovina telefona je u jednoj boji, a druga u drugoj. Ipak, teško je povjerovati da telefon zaista stigne u ovim kombinacijama boja, piše GizmoChina.

U sredini, na prelazu boja nalazi se Apple logo. Na lijevoj bočnoj strani telefona nalazi se Appleova sklopka za prebacivanje sa zvuka na bešumno i obrnuto, a ispod nje su tipke za kontrolu glasnoće.

Kuo prenosi da će iPhone SE 2022 sljedeće godine biti najjeftiniji 5G iPhone, te će navodno biti jeftiniji i od iPhonea 12 mini. Telefon bi trebao biti pogonjen Appleovim A14 Bionic čipsetom.