in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi problemi: Microsoft prekida podršku za Office i Outlook Android aplikacije na Chrome OS

Bez podrške

Microsoft će 18. septembra ove godine prekinuti podršku za Office i Outlook Android aplikacije na Chrome OS te početi navoditi Chromebook korisnike prema svojim web aplikacijama kao alternativom. Tim potezom Microsoft želi ojačati svoj status.

Sve je nekako stiglo “preko noći” jer još 31. jula u Microsoftovim dokumentima vezanim za podršku pisalo da se korisnicima preporučuje instalacija Android verzija Office, Outlook, OneNote i OneDrive na Chromebook. I već s 25. avgustom to se promijenilo pa piše da su navedene aplikacije bez podrške za Chrome OS korisnike.

Time se itekako komplicira situacija jer dok nisu spojeni na internet, korisnici se neće moći služiti web aplikacijama. Istina jest da neke Office web aplikacije, kao Outlook, imaju offline način rada, svejedno je rad podosta limitiran te u konačnici nema neku svrhu.

Prvenstveno jer nije moguće otvoriti postojeći dokument korištenjem Microsoftovih progresivnih web aplikacija dok se koristi Chrome OS bez pristupa internetu, odnosno, dok je korisnik offline.