in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ne radi vam ekran na Androidu? Donosimo rješenje!

Provjerite ove stavke!

Problemi sa ekranima pametnih telefona nisu rijetki, ali ne treba odmah trčati u servis. Postoji nekoliko koraka koje prvo možete poduzeti sami i možda će biti sasvim dovoljni da ekran proradi.

Prvo trebate ustanoviti je li zaista problem u ekranu. Najprije trebate ponovno pokrenuti uređaj, time možete otkloniti priličan broj mogućih uzroka zbog kojih bi zaslon mogao ne reagirati.

Ako vam isti funkcionira tek ponekad možda ćete morati ponovno pokrenuti telefon u sigurnom načinu rada. U tom načinu rada aktivan je samo izvorni softver s kojim je uređaj isporučen, bez svih servisa i aplikacija koje ste naknadno dodali i instalirali. Radi li u tom slučaju ekran normalno, problem je u nekoj od aplikacija koje ste instalirali.

Na novijim uređajima s Androidom do sigurnog načina rada doći ćete ako pritisnete i zadržite pritisak na tipci za uključivanje. Kad vam ponudi tu opciju odaberite OK. Vaš će se uređaj ponovno pokrenuti.

Kako izaći iz sigurnog načina rada? Dovoljno je ponovno pokrenuti uređaj.

Možda ćete morati i dijagnosticirati ekran. U trgovini Play niz je aplikacija pomoću kojih možete pokušati otkriti što ne štima s vašim ekranom, kao što je recimo Display Tester.

Nakon što ga pokrenete otvorite karticu Tests, gdje ćete naći hrpu mogućih testova (mrtvi pikseli, sprženi dijelovi OLED zaslona, jesu li kontrast i zasićenost boja kako treba….) Isprobajte ih sve redom dok ne nađete krivca.

Uklonite zaštitu za zaslon

Moguće je da vašem ekranu smeta upravo zaštita koju ste stavili na njega. Treba istu ukloniti i pokušati bez nje koristiti ekran. Ako radi normalno, ona je problem.

Za djelomično funkcionalne zaslone možete isprobati poboljšati latenciju pomoću zasebne aplikacije poput, na primjer, Touchscreen Repair. Ovom aplikacijom možete kalibrirati ekran kako biste smanjili vrijeme odziva.

Upravljajte glasom ili licem

Dodir nije jedini način kako možete navesti vaš pametni telefon da radi ono što želite. Uz odgovarajuće aplikacije možete njime u potpunosti upravljati glasom i pokretima lica.

Naravno, to vrijedi ako je zaslon dovoljno funkcionalan za njihovu instalaciju. Možete probati i instalaciju putem web sučelja za trgovinu Play.

Glasovno upravljanje

Googleova aplikacija Voice Access proaktivno sluša vaše zapovijedi i dodjeljuje broj svakoj akciji dostupnoj na ekranu. Tako umjesto dodira možete izgovoriti broj kako biste obavili željenu akciju.

Također možete upotrijebiti i izraze za osnovne akcije – recimo, screen down za skrolanje ili go back za povratak na prethodni ekran.