in ,

TUGYTUGY

Microsoft predstavio frižider Xbox

Nije u pitanju šala

Kada je Microsoft prije dvije godine napokon otkrio dizajn svoje nadolazeće konzole nove generacije, brojni internetski korisnici našalili su se tada kako je izgled Xboxa Series X inspiriran – frižiderom.

Ekipa iz Microsofta prihvatila je šalu te su u jednom natjecanju s drugim brendovima na Twitteru poručili korisnicima da, ako im pomognu u pobjedi, tj. ako glasaju za njih, krenut će u proizvodnju frižidera Xbox.

Aaron Greenberg iz Microsoftova odjela za Xbox tada je rekao da, iako je tvit objavljen 2. aprila, nije riječ o šali ni o clickbaitu, već da će zaista napraviti taj frižider.

Korisnici su napravili svoj dio i pomogli Microsoftu u pobjedi, a sada su iz Microsofta napravili i svoj dio. Na konferenciji za medije u sklopu sajma E3, pored brojnih gamerskih novosti, zaista su prvi put u historiji Xboxa najavili potpuno novi sistem hlađenja i, kako su naglasili, “najsnažniji mini frižider na svijetu”.

Xbox Mini Fridge, jasno, napravljen je u skladu sa samom konzolom – crne je boje uz logo Xboxa u gornjem lijevom dijelu uređaja. Kada je otvoren, frižider je osvijetljen prepoznatljivom zelenom bojom, prenosi Kotaku.