in ,

Kad će biti prikazan Battlefield 6?

Uskoro

Šesti nastavak popularne pucačine Battlefield trebao bi izaći na tržišta u drugoj polovici ove godine, tačnije između oktobra i decembra. Službeno prikazivanje igre bit će odrađeno već idućeg mjeseca.

Prošle su tri godine od posljednjeg izlaska neke Battlefield igre, ali to bi se trebalo promijeniti ove godine. Sljedeća igra u franšizi, koja će se vjerovatno zvati Battlefield 6, bit će i službeno predstavljena idućeg mjeseca, dok će se dodatne informacije, sve dok igra i konačno ne osvane na tržištu, objavljivati kroz cijelo ljeto.

Na službenom Twitter računu Battlefielda nedavno je objavljeno da će i službeno Battlefield 6 izaći u drugoj polovici ove godine, dok će predstavljanje igre biti u junu. Ono čega još uvijek nema jest službeni trailer igre. Ljubitelji franšize pitali su se zbog čega je to tako, zašto službeni uvodni video još uvijek nije izašao van, što je dovelo do različitih teorija; od problema s koronavirusom do toga da programerski tim nije želio izbaciti trailer van, budući da on u sebi sadrži prizore rakete koja eksplodira, što bi previše podsjećalo na nedavni incident koji se dogodio u Kini, kada je jedna svemirska raketa bila uništena na povratku na Zemlju.

EA je također potvrdila da će informacije o Battlefieldu 6 biti objavljene sljedećeg mjeseca.