in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pretvorite pametni telefon u bežični miš i tastaturu

Remote Mouse

Remote Mouse je dvokomponentno rješenje koje će u tren oka pretvoriti pametne telefone ili tablet računala u pametni bežični miš i tastaturu nudeći pri tome i posebno namijenjene daljinske upravljače poput onih za iTunes, VLC, Windows Media Player, PowerPoint i slično…

Remote Mouse je jedno od najboljih rješenja koje omogućuje da se pametni telefoni ili tablet računala iskoriste za udaljeno upravljanje kompjutera pretvarajući ih zapravo u bežični miš i tastaturu. Ono što Remote Mouse čini posebno zanimljivim svakako je i činjenica da nudi posebne daljinske upravljače za udaljeno upravljanje poznatim multimedijalnim, aplikacijama, ali i drugih poznatim softverom kao što je PowerPoint.

Čitavu je stvar prilično jednostavno podesiti i početi koristiti. Najprije je potrebno instalirati odgovarajuću poslužiteljsku komponentu na kompjuter, a onda i aplikaciju za pametne telefone.

Važno je da je telefon priključen na istu bežičnu mrežu kao i kompjuter; aplikacija će automatski detektirati poslužiteljsku komponentu i prepoznati kompjuter.

Važno je samo dodirnuti naziv kompjutera u popisu i na raspolaganje će se dobiti čitav niz mogućnosti. Bežični se miš može koristiti na dva načina; bilo klizanjem po zaslonu pametnog telefona ili korištenjem ugrađenog žiroskopskog senzora pa će se pomicanjem telefona pomicati i strelica miša na zaslonu što, mora se priznati, radi prilično dobro.

Tu je i mogućnost korištenja klasične tastature, navodi Bug, no Remote Mouse ide i korak dalje nudeći mogućnost korištenja i specijalnih funkcijskih i drugih tipki koje na klasičnoj Android tastaturi zapravo nema. Osim toga, putem aplikacije moguće pokretati i prethodno definirane aplikacije (neke su odmah dostupne po instalaciji), a tu je i daljinski upravljač koji je ponajprije namijenjen udaljenom upravljanju multimedijalnih aplikacija kao što su iTunes, VLC, Windows Media Player.