in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Windows 10X operativni sistem ipak neće doći

Windows 10X namijenjen samo novim kompjuterima

Microsoftov Windows 10X neće tako skoro na tržište, ako će ikad i stići! To su najnovije informacije vezane uz taj operativni sustav, koji u teoriji zvuči iznimno zanimljivo.

Naime, osmišljen je kako bi popravio sve što je krivo s desktop Windows operativnim sistemom, što znači da nudi stabilnije, sigurnije i iskustvo koje olakšava nadopunjavanje ili nadogradnju sistema.

Microsoft to želi ostvariti kvalitetnijim driverima, barem se tako činilo.

Ali, problem cijele priče jest što je Windows 10X namijenjen samo novim kompjuterima, bez podrške za Win32 aplikacije i samim time bi si Microsoft “izbio” poveći dio tržišta iz ruku. Stoga, sve skupa još je na čekanju i zaživjet će eventualno kroz naredne godine. Ako i tad…

Još u januaru je WindowsLatest objavio dokument iz samog Microsofta koji potvrđuje detalje o driverima. U njemu se navelo da će kompanija odustati od zastarjelog Universal Drivera i početi klasificirati drivere kao Windows Desktop Drivere ili Windows Driverse. Upravo bi Windows Driversi trebali ispunjavati stroge kriterije te bi trebali imati mogućnost korištenja na Windows 10 i Windows 10X sustavima.

U suprotnom, driveri bi se klasificirali kao Windows Desktop Drivers i mogli bi se koristiti isključivo na Windows 10 2004 verziji operativnog sistema, odnosno, na onima koje su stigle nakon. Nadalje, ti driveri ne moraju biti certificirani od strane Windows Hardware Compatability Program, što je obvezno za Windows Drivers.