in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Prikaz osoba u prirodnoj veličini: Kako će izgledati poslovni sastanci u budućnosti?

Hibridni sastanak

Microsoft je na službenom YouTube računu objavio video u kojem prikazuje svoju viziju budućnosti sastanaka. Naime, radi se o ideji hibridnih sastanaka, odnosno povezivanju onih koji prisustvuju sastancima uživo i onih koji to čine od kuće ili neke druge lokacije.

Kako bi to postigli, Microsoft želi u sobe za sastanke dovesti veće zaslone na kojima bi se mogle prikazivati osobe u prirodnoj veličini, objašnjava Bug, a za uvjerljivi bi kontakt očima bile zaslužne kamere postavljene u njihovoj razini. Osim toga, tu je i prostorni zvuk pomoću kojeg će glas osoba na zaslonu zvučati kao da su zaist prisutni u prostoriji.

„Hibridni rad predstavlja najveći pomak u načinu na koji radimo u našoj generaciji“, objašnjava u objavi na LinkedInu Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta. Dodao je da će za ovakav način rada biti potreban potpuno novi operativni model koji obuhvaća ljude, mjesta i procese, a tvrdi da su u Microsoftu snimke sastanaka najbrže rastuća vrsta sadržaja.

„Zaposlenici sada očekuju da će sve informacije o sastancima – bilo to snimke, prepiske ili istaknuti događaji – biti dostupne na zahtjev i to duplo brže, u vrijeme koje njima odgovara“, kaže Nadella

Zbog prebacivanja na hibridni rad, navodi se da je sigurnost važnija nego ikad. Zbog toga Microsoft uklanja sve zaposlenike s korporativnih mreža te koristi takozvani Internet-first pristup, koji će, kako tvrdi Nadella, smanjiti izloženost i pružiti zaposlenicima dosljedno iskustvo bez obzira jesu li kod kuće ili u uredu.