in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Imate Android telefon? Resetujte ga odmah!

Aplikacije usporavaju vaš telefon

Kako bi uređaj radio bez smetnji i bagova, korisnici Androida bi trebalo da slijede jednostavne savjete.

Ako imate Android uređaj, zaustavite ono što trenutno radite i ponovo pokrenite svoj telefon ili tablet. Iako to može izgledati kao varljivo jednostavan savjet, isključivanje i ponovno uključivanje Android telefona svakog dana može donijeti stvarne koristi načinu rada vašeg uređaja. Kao što je objašnjeno u postu Android Central-a, ako ste primijetili da je vaš telefon odjednom počeo polako da radi, to može da riješi dobro staromodno ponovno pokretanje. To je zato što razlog zbog kojeg vaš telefon počinje da se guši može biti zbog Android aplikacija koje rade u pozadini.

Neke Android aplikacije moraju da imaju dio ili cijeli program koji radi “iza scene” da bi ostali povezani. A neke od ovih aplikacija su dizajnirane tako da mogu drugačije da rade sa verzijom Androida koju koristite, pa čak i sa brendom vašeg telefona. Iako Google naporno radi na tome da aplikacije nastave da rade u različitim verzijama, problemi mogu nastati kada se aplikacija neko vrijeme nije ažurirala, ali se i dalje koristi, objašnjava Express.co.uk.

To može dovesti do “curenja memorije” – pojave u kojoj određene aplikacije troše više memorije od one koja im je potrebna da bi pravilno radile. Ako aplikacija koju ste instalirali na uređaju uzrokuje “curenje memorije”, ovaj problem neće biti u potpunosti riješen ako se program ne ukloni ili ne popravi ažuriranjem.

Srećom, ovaj problem možete ublažiti jednostavnim ponovnim pokretanjem telefona svakog dana.

Kada se Android telefon ponovo uključi i isključi, on prisiljava sve što radi u pozadini da se ponovo pokrene. Ovo pomaže da se preseli bilo koji VRAM (virtualna RAM memorija, koju je koristio GPU (grafička komponenta čipa), kao i oslobađanje memorije iz bilo kojih problematičnih aplikacija.