in , ,

Uskoro stižu prve bežične slušalice za Xbox konzole

Microsoft će u ponudi dodatne opreme za konzole pod Xbox brendom uskoro imati i bežične slušalice.

Pomalo je čudno da Xbox tek sada dobija prvi službeni headset bežičnog tipa (prethodni je bio žičani za Xbox One). Xbox Wireless Headset, kako mu glasi puni naziv, u prodaju će krenuti od 16. marta 2021. po cijeni od 99,99 američkih dolara.

Slušalice će nativno biti kompatibilne s Xbox Series X i S konzolama, sa starim Xbox One konzolma te sa Windows 10 računarima. Koristit će Microsoftov bežični protokol, što znači da vjerovatno neće biti uparivanja ovih slušalica na drugim konzolama. Ipak, ima i prednosti jer se zahvaljujući tom protokolu slušalice mogu upariti s više uređaja istovremeno, npr. s konzolom i mobitelom.

Slušalice podržavaju većinu gamerima važnih tehnologija poput Dolby Atmosa, DTS-a i sl. Mikrofon koji dolazi uz slušalice ima opciju izoliranja zvuka glasa, odnosno raspoznavanja pozadinske buke i glasa, a tu je i auto mute funkcija. Mikrofon se ne može odvojiti, ali se može pomaknuti prema gore kako ne bi smetao korisniku.

Prema Microsoftovim tvrdnjama, slušalice će na jednom punjenju moći izdržati do 15 sati korištenja. Dolazit će isključivo u crnoj boji sa zelenim rubovima, a zgodna je stvar da će se na jednoj strani rotiranjem moći ručno podešavati glasnoća zvuka, dok će se na drugoj strani okretanjem također moći podešavati je li glasniji zvuk iz igre ili glasovna komunikacija s drugim igračima.