in

LOLLOL LOVELOVE WTFWTF

Ovaj čudovišni laptop pravi je san svih multitaskera, dolazi sa čak sedam monitora

Kompanija pod imenom Expanscape predstavila je čudo od laptopa pod imenom Aurora 7 koja dolazi sa čak šest dodatnih monitora. Glavnom 17.3 inčnom ekranu rezolucije 4K pridružena su tri druga ekrana iste rezolucije. Iznad lijevog i desnog prikaza nalazi se 1200p monitor dijagonale sedam inča. Za kraj, tu je još jedan 1200p monitor smješten u donji dio laptopa.

Za grafiku je, začudo, odgovoran GTX 1060 uparen sa procesorom Intel Core i9-9900K i 64 GB RAM-a. Expanscape u konačnoj verziji dolazi sa RTX 2070, uz opcijonalni procesor AMD Ryzen 9 3950x ili Intel i9-10900K, prenosi Verge.

Laptop je dizajniran za nadzor objekata koji se nakon instalacije ne miče, što objašnjava njegovu težinu od 12 kg, kao i dvije baterije koje, očekivano, priskrbljuju dovoljno napajanja za oko jedan sat rada prije spajanja na punjač.

Aurora 7 nije savršen laptop, ne izgleda kao Razerov Project Valerie, no to ne zaustavlja Expanscape koji ga uskoro planira početi prodavati. Cijena još nije poznata, no pretpostavljamo da će biti prilično paprena.