in ,

Novi Tesla Model S navodno će moći pokretati Witcher 3 i Cyberpunk 2077

Jučer je najavljen novi model Tesla automobila za 2021. godinu i potvrđeno je kako se računarski dio tog automobila temelji na AMD-ovom Navi 23 grafičkom rješenju, sposobnom za dostavljanje računarske snage do 10 teraflopsa.

To na papiru ne znači baš puno, ali zanimljivo je da promotivni materijali na većem ekranu automobila (17-inčni ekran rezolucije 2200×1300) prikazuju niz igara, među kojima i RPG hit The Witcher 3: Wild Hunt iz 2015. godine. Nije neki veliki šok da se Witcher 3 može pokrenuti preko automobila koji definitivno nije jeftina investicija kad se ista igra dobro vrti i na Nintendo Switch konzoli. No, ako je vjerovati Elonu Musku, novi Tesla Model Smože pokrenuti i Cyberpunk 2077.

Musk nije elaborirao svoju tvrdnju pa će biti zanimljivo vidjeti analizu Digital Foundryja o performansama Cyberpunka 2077 na Tesla Modelu S – ide li bolje nego na novim konzolama?!

Gaminga je bilo i preko starijih modela Tesla automobila. Mogao se igrati Cuphead, ali ne u cijelosti. Vrijedi napomenuti da se uz sam automobil ne dobija kontroler, iako se navodi kako je s automobilom moguće spojiti skoro bilo koji bežični kontroler.