in

LOLLOL WOWWOW

Haker besplatno objavio podatke o 10.000 meksičkih American Express računa

Cyber napadi postali su dio svakodnevice, ali obično se za takve usluge obično traže određene naknade. Ipak, jedan cyber napadač besplatno je objavio podatke o 10.000 American Express kartica na hakerskom forumu, prenosi geek.hr.

Ispostavilo se da je riječ o reklami, s obzirom na to da haker u istoj objavi nudi prodaju još podataka, a radi se o informacijama o korisnicima meksičkih banaka, odnosno o korisnicima American Expressa, Santandera i Banamexa, piše Bleeping Computer.

Tako se došlo do zaključka da je haker spomenute podatke izložio u marketinške svrhe, odnosno za tzv. marketinški spam.

Iz American Expressa nisu ni porekli ni priznali da se dogodila povreda podataka, ali su podijelili obavijest da svi vlasnici Amex kartica nisu odgovorni za lažne troškove.

– Svjesni smo situacije i pomno je pratimo. Međutim, podsjećamo, članovi American Express kartice nisu odgovorni za bilo kakve lažne troškove na svojim računima. American Express ima uspostavljene sofisticirane sisteme nadzora i mehanizme zaštite koji pomažu u otkrivanju prevarnih i sumnjivih aktivnosti. Ako utvrdimo da postoji neobična aktivnost koja bi mogla biti prijevara, poduzet ćemo zaštitne mjere – izjavili su iz American Expressa.