in ,

LOLLOL LOVELOVE WOWWOW

LG donosi prozirne OLED ekrane na šankove kafića

LG se očito ne želi odreći tehnologije prozirnih OLED ekrana koju je njegova podružnica LG Display razvijala godinama, pa je nedavno objavio partnerstvo sa švedskim proizvođačem kliznih vrata na Assa Abloy Entrance Systems, kako bi na tržište doveli vrata sa prozirnim ekranima za trgovine i trgovačke lance.

Na predstojećem virtuelnom izdanju CES 2021 sajma, LG će predstaviti i brojne druge proizvode koji se temelje ne prozirnoj OLED tehnologiji, pa će između ostalog demonstrirati primjenu prozirnih OLED ekrana na pultovima i šankovima restorana, koji će prikazivati razne informacije, narudžbe, filmove pripreme jela i druge video materijale, dok će vam istovremeno omogućiti pogled na konobare i kuhare.

U svom saopštenju LG Display navodi da će demonstrirati i 55-inčni prozirni OLED ekran za pametne krevete, na kojem ćete iz svog kreveta moći gledati filmove, dok ćete istovremeno imati pogled na čitavu sobu iza ekrana. U ekran su ugradili Cinematic Sound OLED (CSO) zvučnike, a jedinica dolazi na postolju s točkovima, pa ćete je moći odgurati na bilo koje drugo mjesto u kući ili stanu.

Pored toga, LG će predstaviti i prozirni OLED ekran koji se može koristiti na stanicama podzemne željeznice, a već je testiran u Pekingu i Shenzenu.

Za razliku od prozirnih LED ekrana koji omogućuju prozirnost do najviše 10%, LG-evi OLED ekrani mogu omogućiti prozirnost do 40%.