in

Razer predstavio novu tastaturu: Crna udovica ima zaista posebne performanse

Mislili ste da je kompanija Razer ispucala kreativne ideje kad je najavila mobitel kao i svaki drugi? Istina je jako daleko od toga.

Tvrtka Razer upravo nam je dala do znanja koje bismo trendove među tastaturama za gaming mogli vidjeti u budućnosti. Naime, njihov novi model BlackWindow Ultimate 2018 dobio je IP54 certifikaciju.

To vam ovako na prvu ne znači ništa, ali u prevodu govori da će ta tastatura biti otporna na prolijevanje manje količine tekućine, kao i na čestice prašine. Pomalo ironično, to su dvije stvari koje nedavno najavljeni Razer Phone nema.

Otpornost na prašinu u ovom slučaju ne znači da će vaša tastatura ostati čista za sva vremena, već to da ju možete koristiti u relativno prašnjavim uvjetima. Ako vam se iz nekog razloga pijesak nađe na tastaturi, novi BlackWidow Ultimate preživjet će i to, a zahvaljujući lakom skidanju tipki moći će se i relativno bezbolno očistiti.

Cijena novog modela od preporučenih 110 dolara ostaje ista kao i za model iz 2017. Inače, Razer nije jedini koji je krenuo s vodootpornim tastaturama jer je i tvrtka Corsair nedavno otkrila svoj model sa sličnom specifikacijom.