in

Blizzardov StarCraft 2 postao besplatan

Blizzardov StarCraft 2 postao je djelomično besplatan za igranje, a njegovi tvorci iskoristili su tu priliku kako bi bocnuli Electronic Arts.

StarCraft 2 od 13. novembra je igra s free-to-play modelom, što znači da se može zaigrati besplatno i u singleplayer i u multiplayer komponentama. Doduše, ovo se odnosi samo na Wings of Liberty i tek djelomično na Heart of the Swarm ekspanziju koju dobivate besplatno ako ste već imali Wings of Liberty. U bilo kojem slučaju, StarCraft 2 u besplatnom izdanju nudi zavidnu količinu sadržaja za koju nije potrebno grindati da bi ju se otključalo. Blizzard je to posebno istaknuo serijom tweetova:

“Broj sati koji vam treba da zaradite punu Wings of Liberty kampanju: 0. Broj sati igranja potreban da biste zaigrali bilo kojeg commandera u StarCraftu 2: 0. Broj pay-to-win mehanika u StarCraftu 2: 0.

Dakako, ovo je Blizzardova provokacija na slučaj Electronic Artsa i njihovog Star Wars Battlefronta II u kojemu je većina zanimljivih likova zaključana i za njih je potrebno izdvojiti popriličan broj sati… ili pak dodatnog novca da ih se otključa brže. Blizzardovo podbadanje pri tome je dosta pitomo u usporedbi s ostatkom kritika koje Electronic Arts trenutno prima.