in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Procurila slika novog Golfa GTI

Zvanično otkrivanje ovog modela trebalo bi se desiti na sajmu automobila u Ženevi

Nakon dugo iščekivanog predstavljanja nove generacije Golfa, fanovi ovog automobila širom svijeta sada čekaju i kako će izgledati njegova GTI inačica.

Iako je Volkswagen Golf legendarni model sam po sebi, njegova sportska i “nabrijana” izvedba GTI priča je za sebe i ima poseban klub obožavatelja. Nakon što je krajem prošle godine svjetlo dana ugledao Golf VIII, očekivalo se i otkrivanje GTI modela. Ono bi se zvanično trebalo desiti na sajmu automobila u Ženevi koji počinje 5. marta.

No, kao što je u posljednje vrijeme običaj s automobilima i općenito svim zanimljivim tehnološkim proizvodima, u javnost uvijek nekoliko sedmica prije premijere stignu i prve informacije ili procure kakve krišom uhvaćene fotografije. Tako je bilo i s novim Golfom GTI – njega je snimio fotograf Wilco Blok i brže-bolje svoj ulov objavio na Instagramu.

 

Na fotografiji se vidi zadnji dio novog GTI-a, s velikim spojlerom iznad stražnjeg stakla, naglašenim dvostrukim ispušnim cijevima i strukturom u stražnjem dijelu podvozja koja podsjeća na difuzor. Ranije smo viđali tek fotografije s kamuflažom na kojima tog difuzora nije bilo, pa je moguće da je riječ tek o estetskom dodatku.

Kad je riječ o tehničkim karakteristikama, za GTI se govori da će na tržište stići u dvije inačice, s 245 i 290 konjskih snaga. Oba motora imat će zapremninu od 2.0 l, a dolazit će s ručnim 6-stepenim mjenjačem ili automatskim mjenjačem sa sedam brzina i dvostrukom spojkom. Sve inačice imat će isključivo 5 vrata.