in

Telefonima sa savitljivim ekranom je došao kraj?

Prema navodima, najmanje tri kompanije su prestale da rade na svojim projektima za proizvodnju savitljivih telefona.

Najnovije glasine ukazuju na to da je tržište savitljivih telefona, koje je u jednom trenutku predstavljalo naredni korak u inovaciji smartfona, sada uzdrmano.

Kako sugeriše dojavljivač Digital Chat Station (DCS), najmanje tri veća proizvođača su prekinula ili značajnije odložila proizvodnju i razvoj svojih savitljivih telefona.

DCS izvještava da je jedan od pet najjačih proizvođača telefona na svijetu u potpunosti prekinuo svoje projekte na polju savitljivih uređaja. Pored toga, dvije kompanije su pauzirale razvoj svojih flip savitljivih telefona.

Razlog suspenzije ovih projekata još uvijek nije jasan, a dojavljivač nije direktno objavio o kojim proizvođačima i brendovima se radi.

Trenutno, tržištem savitljivit telefona dominiraju Android proizvođači. Samsung drži najveći dio tržišta i navodno trenutno radi na narednoj verziji svojih savitljivih telefona iz Z serije, uključujući i model koji se trostruko savija.

Huawei, navodno, takođe razvija telefon koji se trostruko savija. Oppo i Vivo predstavljaju ostale veće proizvođače na ovom polju, a prethodnih godina su objavili nekoliko verzija svojih savitljivih uređaja.

Međutim, nedavni izvještaji sugerišu da su Oppo i Vivo možda odlučili da se povuku sa tržišta savitljivih telefona. Razlog ovoga bi mogao da bude značajan pad njihovog učešća na tržištu tokom prethodne godine.

Ipak, od dva brenda za sada nema zvaničnih objava po ovom pitanju, pa se u ovom trenutku radi samo o glasinama.

Ukoliko se glasine ispostave kao tačne, u problemima bi mogao da bude i OnePlus, jer se kompanijini planovi za savitljive telefona u velikoj mjeri oslanjaju na Oppo.

Prema navodima, i Apple se suočava sa izazovima u proizvodnji svog savitljivog iPhone modela, a oni se odnose na probleme sa osetljivim ekranom.