in

AI chatbot stiže na WhatsApp!

Baš kao što je to slučaj i sa većinom ostalih platformi, i WhatsApp intenzivira integraciju AI funkcija na svoju platformu. Tako je prije nekoliko dana kompanija počela isporučivati naljepnice zasnovane na generativnoj umjetnoj inteligenciji, a sada kompanija testira i AI chatbot funkciju.

AI chatbot funkcija na WhatsAppu trenutno je u fazi beta testiranja, a kompanija je ovu funkciju najavila na Meta Connect 2023.

Najnovije beta ažuriranje WhatsApp-a za Android (verzija 2.23.24.26) dostupno putem Google Play Beta programa, stiže s novom prečicom na kartici Chats. Ona se nalazi iznad tipke “+” koja označava novu poruku. Tako korisnici veoma lako mogu započeti razgovor sa AI chatbotom bez potrebe da prolaze kroz imenik.

Trenutno je, dakle, ova funkcija u fazi beta testiranja i trebat će neko vrijeme da ona stigne svim korisnicima ove popularne aplikacije.

Ovo je samo jedna u nizu funkcija koje stižu na WhatsApp u posljednje vrijeme. Tako je nedavno na aplikaciju uvedena nova opcija u grupnim pozivima, a WhatsApp radi i na opciji pretraživanja poruka po datumu, što će svakako mnogima olakšati pronalaženje starijih poruka.

U moru novih funkcija, nedavno je šef kompanije, Will Cathcart, naveo da kompanija ima plan da ubire prihode i to tako što će na platformu implementirati oglase. On je naveo da oglasi neće biti prikazivani u Chat sekciji aplikacije, ali možda se budu pojavljivali u sekcijama Status i Kanali. Cathcart nije potvrdio kada će se oglasi početi pojavljivati na platformi, a nejasno je i koje će podatke WhatsApp koristiti za ciljanje oglasa korisnicima, s obzirom na to da su razgovori šifrirani end-to-end.