in

YouTube sad može da odgovara na pitanja

YouTube svojim Premium korisnicima donosi nekoliko novih alata sa kojima se mogu igrati, doduše i dalje ne punim kapacitetom jer je u pitanju eksperimentalna faza.

Kao što je detaljno navedeno u zvaničnoj objavi na YouTube blogu, kompanija je počela da testira nove funkcije za Premium članove, uključujući mogućnost konverzacije pomoću AI integrisane u platformu.

Kako je navedeno, AI može da odgovara na pitanja korisnika, da predlaže srodni sadržaj i još mnogo toga pomoću nove opcije. U idealnom slučaju, pitanja bi trebalo da postavljate u vezi sa video-snimkom koji koji gledate, a imaćete i nekoliko unapred predloženih.

Druga mogućnost koja se testira uključuje AI sažetke. Iako je više planirana za kreatore sadržaja, YouTube kaže da AI može sažimati velike odjeljke komentara iz dužih videozapisa u tematski organizovane celine.

Eksperimentalna stranica YouTube Premiuma navodi će funkcija “Pitaj” koja pokreće veštačku inteligenciju raditi samo za korisnike koji imaju 18 ili više godina u Android aplikaciji. Test će trajati do 15. decembra, a broj mesta je ograničen, pa se prijavite brzo.

Sažeci funkcionišu za korisnike i na Android-u i na iOS-u, a testiranje se završava 5. decembra, mada možete testirati samo jednu novu funkciju istovremeno.

Sad kada ova opcija postoji, šta biste vi pitali YouTube?