in

Još jedna država zabranila TikTok

Pridružujući se stalno rastućem popisu vlada diljem svijeta koje nameću ograničenja ili zabrane upotrebe TikToka, Nepal je odlučio nametnuti zabranu aplikacije tijekom sastanka vlade koji je održan danas.

Vlada je priopćila da se razlog za odluku temelji na činjenici da platforma može “potaknuti tendenciju govora mržnje”, s 1647 slučajeva kibernetičkog kriminala koji su prijavljeni na aplikaciji u posljednje četiri godine.

TikTok je razgovarao s Cyber ​​uredom nepalske policije i Ministarstvom unutarnjih poslova, a odluka će stupiti na snagu tek kada se dovrše relevantne tehničke pripreme. Vremenski okvir za to nije uključen u najavu.

Ova odluka slijedi provedbu ‘Direktiva o radu društvenih mreža 2023’ u zemlji koja zahtijeva da platforme društvenih medija koje djeluju u Nepalu uspostave ured u zemlji, koji bi uključivao Meta, X, YouTube i druge. Nepalska vlada rekla je da je ovo “uvedeno u svjetlu sve većeg broja ljudi koji se žale da odsutnost predstavnika tvrtki u Nepalu otežava vlastima rješavanje problema korisnika, pa čak i uklanjanje nepoželjnog sadržaja s platformi. “

TikTok se posljednjih mjeseci suočava s više sigurnosnih problema no ikad, a platforma se suočava s kaznom od 368 milijuna dolara zbog načina na koji je postupala s podacima mlađih korisnika na stranici. Osim toga, Europska komisija je od TikToka zatražila komentar o tome kako planira osigurati sigurnost djece na platformi.

Međutim, TikTok nastavlja sklapati nove ugovore s tvrtkama za zabavu u nastojanju da poveća popularnost i korištenje na stranici. To dolazi s nedavnim ugovorom s Disneyem u sklopu proslave njegove 100. obljetnice i korištenjem Pulse Premiere za TikTok za poboljšanje tog iskustva.