in

Galaxy S24 serija stići će prije nego što očekujemo

U prethodna 2-3 mjeseca pojavili su se neki izvještaji koji su tvrdili da će Galaxy S24 serija stići prije nego što se očekivalo. Sada stiže još jedan izvještaj koji ukazuje na isto.

Najnoviji izvještaj koji stiže iz Južne Koreje, navodi da će Galaxy S24 serija zaista stići prije nego očekujemo. Podsjećanja radi, Galaxy S23 serija stigla je početkom drugog mjeseca ove godine, pa se pretpostavljalo da bi i njena nasljednica mogla stići u drugom mjesecu sljedeće godine. No, čini se da će Samsung nešto ranije predstaviti Galaxy S24 seriju.

SBS Biz prenosi da bi se predstavljanje ove serije moglo održati 17.01.2024. godine u San Francisku, a da će kompanija u dvanaestom mjesecu ove godine u Južnoj Koreji predstaviti Samsung Galaxy S23 FE.

Samsung Galaxy S24 serija uključivat će tri člana – Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24 Ultra. Kada je riječ o specifikacijama modela iz ove serije, očekuje se da će Galaxy S24 Ultra isključivo pokretati Snapdragon 8 Gen 3, dok će ostala dva modela pokretati dva čipa – Snapdragon 8 Gen 3 i Exynos 2400.

Ranije smo saznali da bi Samsung svoju najnoviju i najbolju tehnologiju ekrana mogao implementirati u sva tri nadolazeća modela iz Galaxy S24 serije, a ne samo u Ultra model, kao što je to bio slučaj prethodnih godina. To se prije svega odnosi na gore pomenutu maksimalnu svjetlinu ekrana od 2500 nita. Također, modeli iz ove serije stići će sa Ultra HDR značajkom koja će poboljšati iskustvo pregleda fotografija s obzirom na to da HDR fotografije neće ostati limitirane na SDR raspon ekrana, čime će se zadržati svjetlina, kontrast i raspon boja izvornog HDR-a.