in

Na globalno tržište za 2 dana stiže novi Poco telefon! – Ovo su cijene

Brend Poco sprema se za predstavljanje novog pametnog telefona iz svoje C serije. Radi se o uređaju koji će nositi naziv Poco 65, a on će biti globalno dostupan. Sada je kompanija otkrila cijenu ovog telefona na globalnom tržištu, kao i datum predstavljanja telefona.

Poco C65 je u proteklih nekoliko sedmica certifikovan na raznim mjestima, kao što su NBTC, TDRA, IMDA itd., a što naravno ukazuje na to da će uređaj uskoro biti službeno predstavljen.

Poco je potvrdio da će Poco C65 biti predstavljen 05.11.2023. godine. Dakle, za dva dana. Događaj predstavljanja bit će održan online, što je i očekivano, s obzirom na to o kojoj kategoriji uređaja se radi.

Kada je riječ o specifikacijama uređaja, Poco je otkrio neke detalje. Tako će Poco C65 pokretati čip tajvanske kompanije MediaTek – Helio G85, koji će biti uparen sa 6 GB, odnosno 8 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB, odnosno 256 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Na zadnjoj strani uređaj će imati trostruku AI kameru od 50 MP. Nažalost, u ovom trenutku to su jedini detalji o specifikacijama nadolazećeg Poco C65 telefona.

Što se tiče cijena uređaja, Poco Global je na svom X profilu objavio poster koji otkriva cijene za prednarudžbe ovog telefona. Tako se navodi da će verzija sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu koštati 109 dolara. Jača verzija sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije koštat će 129 dolara. Još jednom napominjemo da se radi o cijenama za prednarudžbe, što znači da će „glavne“ cijene biti nešto više.