in

I AirPods Pro slušalice dobile USB-C

Budući da iPhone 15 dobiva USB-C umjesto Lightning konektora, Apple također ažurira neke od svojih dodataka s USB-C – a to uključuje AirPods. Tijekom posebnog događaja u utorak, tvrtka je predstavila novu USB-C futrolu za punjenje za AirPods Pro 2, koja će biti dostupna prema zadanim postavkama za one koji kupuju nove AirPods Pro ili zasebno za trenutne vlasnike AirPods.

Apple je najavio AirPods Pro 2 prošle godine zajedno s iPhoneom 14. I dok same AirPods Pro 2 ne dobivaju nikakve hardverske nadogradnje, sada će doći s novim kućištem za punjenje koje ima USB-C priključak umjesto Lightning konektora.

USB-C je postao standard za mnoge Appleove proizvode, od Maca do iPada, pa čak i Siri Remotea. Međutim, budući da je iPhone još uvijek imao Lightning konektor, Apple je također koristio isti konektor za AirPods. Kupci će sada pronaći AirPods Pro 2 s USB-C, tako da za punjenje mogu koristiti isti kabel koji dolazi uz iPhone, iPad ili Mac.

Ako kupujete novi AirPods Pro 2, slušalice će doći s novom USB-C kutijicom za punjenje koja je uključena u paket. Međutim, ako već imate par AirPoda ili na kraju kupite nove koji još uvijek imaju staro kućište za punjenje, ne brinite. Pogodili ste, Apple će novo kućište za punjenje prodavati zasebno.

Međutim, važno je imati na umu da je ovo USB-C kućište za punjenje kompatibilno samo s 2. generacijom AirPods Pro uređaja. Apple tek treba najaviti novu USB-C kutiju za punjenje za AirPods 3, a AirPods Pro prve generacije ne stanu u novu kutiju za punjenje.

Apple još uvijek prodaje AirPods Pro 2 za 249 dolara.