in

Potvrđeno je da će The Sims 5 biti besplatan za igranje

The Sims 5, iliti Project Rene kako ga Electronic Arts trenutno naziva, bit će igra besplatna za igranje, službeno je potvrđeno. Također je otkriveno kako će to biti samostalna igra, odvojena od The Sims 4 koji će nastaviti postojati jednom kad dođe njegov nasljednik.

Baš kako se moglo i pretpostaviti, The Sims 5 razvijat će se s vremenom, tj. bit će live service tip igre s različitim vremenskim događajima i dodacima. Slično kao i s prethodnom igrom, neki će se dodaci plaćati, a neki će se u igru dodavati besplatno za sve igrače. Potvrđeno je kako neće biti pretplate, mikrotransakcija, niti vremenskog ograničavanja koliko i kad se može igrati (kao u mobilnim igrama).

Još uvijek nisu otkriveni temelji gameplaya za The Sims 5. Navodi se kako ćemo ponovno voditi brigu o svakodnevnom životu svojih virtualnih likova. Međutim, developeri nagovještavaju i nešto drugačije.

“S Project Rene želimo u startu vidjeti stvari koje Simsi nikad nisu radili ili poznate stvari pokušati odraditi na nove načine.” – poručili su iz Electronic Artsa.