in

Google Chrome mijenja dizajn

Chrome na računalima uskoro će dobiti novi izgled. Googleov široko korišteni preglednik dobiva ažuriranje temeljeno na Material You dizajnu u nadolazećim tjednima, a u ovom slučaju to će uključivati ​​osvježene ikone s “fokusom na čitljivost” i nove palete boja koje “bolje nadopunjuju vaše kartice i alatnu traku, ” prema objavi na blogu potpredsjednice Chromea Parise Tabriz .

Možete rano zaviriti u novi izgled na slici ispod. Za nas je najuočljivija promjena to što stvari izgledaju malo zaobljenije, poput novih uglova pri vrhu prozora.

Sam Chrome nije jedina stvar koja dobiva novi izgled, budući da Google ažurira sučelje za Chrome web trgovinu s nešto Material You design njuha (i zaobljenih uglova!). Te su promjene već aktivne u javnom pregledu (kao što je 9to5Google uočio prošli tjedan )

Google također radi neka ažuriranja svojih alata za sigurno pregledavanje u Chromeu kako bi vas zaštitio dok pregledavate web. Kada posjetite potencijalno opasnu web-lokaciju, Google trenutno uspoređuje tu web-lokaciju s popisom koji je pohranjen lokalno i ažurira se svakih 30 do 60 minuta. Ali u nadolazećim tjednima, umjesto toga će provjeravati web stranice s Googleovim popisom loših web stranica u stvarnom vremenu, promjena bi vas mogla spriječiti da odete na zlonamjernu web stranicu koja je stvorena prije samo nekoliko minuta. “Skraćivanjem vremena između identifikacije i sprječavanja prijetnji, očekujemo da ćemo vidjeti 25 posto poboljšanu zaštitu od zlonamjernog softvera i prijetnji krađe identiteta”, kaže Tabriz.