Foto: Huawei
in

Huawei Mate 60 serija ruši rekorde prodaje

Huawei se već 4 godine nalazi u velikim problemima kada je u pitanju poslovanje s pametnim telefonima na globalnom tržištu. Međutim, u Kini je situacija drugačija, a to potvrđuju i informacije o prodaji Huawei Mate 60 serije.

Huawei Mate 60 i Huawei Mate 60 Pro predstavljeni su prošle sedmice, bez prethodne najave. Telefoni su pušteni u prodaju 29.08.2023. godine, a za 5 dana prodaje, rasprodano je oko 800.000 primjeraka Huawei Mate 60 modela. Nažalost, nije otkriveno koji je model prodavaniji, ali za pretpostaviti je da je riječ o Pro modelu.

U ovom trenutku nije poznato hoće li Mate 60 serija stići na globalno tržište.

Huawei Mate 60 Pro specifikacije

Ovaj pametni telefon stiže sa podrškom za satelitsko povezivanje i to ne samo SMS-om, već i pozivom, što je veliki korak naprijed. Pored toga, jedno od najvećih poboljšanja koje je stiglo s ovim telefonom je i Kirin 9000S 5G čip. Riječ je o prvom Huaweijevom čipu visoke klase nakon što je kompanija još prije 4 godine pogođena američkim sankcijama. Čip dolazi sa Maleoon 910 GPU-om.

Na poleđini uređaj sadrži modul sa tri kamere. Radi se o kružnom modulu u čijem prstenu se nalazi glavni senzor kamere od 50 MP sa OIS podrškom, ultraširoki senzor od 12 MP i telefoto senzor od 48 MP sa OIS podrškom. Ovaj potonji senzor podržava optički zoom od 3,5x i digitalni zoom od 100x. Zadnja kamera stiže sa promjenjivim otvorom blende. XMAGE sistem za obradu fotografija podržava Super Night Mode, Super Macro, Macro PiP, Pro Mode, Slow Motion, Multi Camera i AI režim fotografije. Nadalje, uključuje 4D adaptivno praćenje fokusa, tako da slike ne budu zamućene. Sve detalje o Huawei Mate 60 Pro telefonu pročitajte na OVOM LINKU, a detalje o Huawei Mate 60 telefonu na OVOM LINKU.