in

Huawei otkrio hoće li Mate 60 Pro stići van Kine

Kompanija Huawei predstavila je ove sedmice dva modela iz Huawei Mate 60 serije – Huawei Mate 60 i Huawei Mate 60 Pro. Pitanje koje su mnogi postavljali je: “Hoće li Huawei Mate 60 Pro stići van Kine?”, a kineska kompanija je dala odgovor.

Odgovor Huaweija je “ne”. To je potvrdila i kineska kompanija u izjavi za Android Authority.

Ovo je promjena politike u odnosu na Mate 50 Pro i P60 Pro, koji su stigli i na evropsko tržište. Nagađa se da bi Huawei do kraja godine mogao predstaviti još jedan model iz Mate 60 serije, a upravo on bi navodno mogao stići van Kine.

Kada je riječ o običnom Mate 60 modelu, u ovom trenutku nisu poznate informacije hoće li ovaj telefon stići van Kine.

Podsjećanja radi, cijena Huawei Mate 60 Pro telefona u Kini je 6999 CNY, što je oko 890 EUR za verziju sa 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Telefon pokreće potpuno novi Huaweijev Kirin 9000S čip koji stiže sa 5G podrškom. Čip dolazi sa Maleoon 910 GPU-om, a riječ je o prvom Huaweijevom čipu visoke klase nakon što je kompanija još prije 4 godine pogođena američkim sankcijama.

Huawei Mate 60 Pro stiže sa podrškom za satelitsko povezivanje i to ne samo SMS-om, već i pozivom, što je veliki korak naprijed. Telefon je opremljen baterijom kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 88 W, bežično punjenje od 50 W i reverzibilno punjenje od 20 W. Mate 60 Pro ima i IP68 certifikat.