in

Ovo su najbolji jeftini Android pametni telefoni u 2023.

Ne postoji bolje vrijeme za kupnju povoljnog Android pametnog telefona, bez obzira na to jeste li uvijek kupovali uređaje koji su cjenovno pristupačni ili čak ako ste navikli na skuplje vrhunske uređaje.

Jer, trenutno jeftini Android pametni telefoni dolaze sa sjajnim performansama, kvalitetom kamere, značajkama općenito, zaslonima i dizajnom… Sve to često zna ugodno iznenaditi u odnosu na cijenu jer dojam je da se dobije više nego što se platilo. I, što je bitno, ne vidi se prevelika razlika u odnosu na luksuznije modele.

Kad se priča o povoljnim Androidima, misli se na uređaje koji koštaju manje od 500 američkih dolara, a poželjno je i da budu ispod 400 dolara. Nema smisla preporučiti bilo što ispod 200 dolara, budući da performanse tih telefona i kvaliteta kamere uistinu u tom rangu zaostaju.

Ukratko, kupnja najboljeg jeftinog Android telefona nije tako jednostavna u smislu da se samo gleda cijena jer relativno više cijene ne jamče nužno bolji telefon. Za sveobuhvatniji pogled na Androide, uključujući vrhunske uređaje, pogledajte naše prijedloge najboljih u pristupačnom ili srednjem cjenovnom rangu.

Najbolji ukupno: Google Pixel 6a

Donosi savršenu ravnotežu performansi, kvalitete kamere, značajki, dizajna i cijene od 350 dolara.

Najbolji cjenovno: Samsung Galaxy A14 5G

Ima solidne performanse, pristojnu kameru i velik ekran koji nadmašuje njegovu cijenu od svega 200 dolara.

Najbolja kamera: Google Pixel 6a

Nijedan uređaj iz srednjeg ili nižeg cjenovnog ranga ne može nadmašiti kameru ovog uređaja, iako mu glavna ima 12 megapiksela. To ne mogu čak ni brojni skuplji uređaji.

Najbolja baterija: Samsung Galaxy A54

Iako ima ekran od 6,4 inča, baterija mu je besprijekorna (5000 mAh). Plus, ima brzinu punjenja od 25W. Košta 450 dolara i to mu je poveći minus u ovoj priči.

Najbolji veliki ekran: OnePlus Nord N30

Ima najveći ekran (6,72 inča), koji nudi i najbolje iskustvo, a uz to su mu i performanse odlične, kao i baterije te mogućnost punjenja od 50W. Košta samo 150 dolara.

Najbolji od skupljih modela: Google Pixel 7a

Košta 450 dolara i u nešto je višem rangu od ostatka društva, ali potpuno se isplati zbog premium značajki koje nudi.